Un al doilea centru de evaluare COVID 19 se deschide în județul Botoșani, din cauza creșterii infectărilor

Un al doilea centru de evaluare COVID se va deschide la nivelul județului Botoșani. Teodor Ferariu, directorul general al Direcției de Sănătate Publică Botoșani, a declarat că, urmare a creșterii cazurilor de coronavirus va fi deschis, până la sfârșitul acestei săptămâni, și centrul de evaluare COVID -19 de la Spitalul municipal Dorohoi.

Astfel, județul va avea două centre de evaluare COVID, cu cel de la Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani.

Urmare a creșterii cazurilor de COVID19  și a adresabilității în camera de gardă din Dorohoi, s-a luat decizia reactivării centrului de evaluare COVID de la Spitalul municipal Dorohoi”, a precizat Ferariu.

În centrul de evaluare Covid-19, pacienții pot merge pentru a fi evaluați din punct de vedere medical și pentru a nu bloca Unitatea de Primiri Urgențe. Astfel, pe lângă evaluarea clinică a pacientului și evaluarea antecedentelor pacientului, are loc și analizarea rezultatelor testelor de laborator, acolo unde este cazul.

Pacienții testați pozitiv pentru SARS-CoV2 trebuie să ajungă la un centru de evaluare în ziua în care au primit rezultatul testului sau într-un timp cât mai scurt, iar acolo pot primi și tratament.

Direcția de Sănătate Publică Botoșani a raportat, marți, 118 cazuri de coronavirus, incidența la nivelul județului fiind de 1,96 la 1000 locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *