Se pregătesc noi ajutoare sociale. Marius Budăi: „Trebuie să extindem măsurile, nu doar la categoriile vulnerabile. Toți cetățenii au fost afectați de scumpiri”

Marius Budăi, ministrul Muncii, anunță noi măsuri sociale pentru români, în special pentru pensionari.  Oficialul de la Ministerul Muncii susține că următoarele măsuri nu vor viza doar pensionarii cu cele mai mici venituri.

Într-un interviu oferit duminică seara, pentru România TV, a promis că va reveni în scurt timp cu detalii despre proiectele de la minister.

„Eu consider că aceasta ar trebui să fie grija guvernanților, de zi cu zi, să caute soluții indiferent de provocări și avem suficiente astăzi. Trebuie să căutăm soluții să extindem aceste măsuri, nu doar la categoriile vulnerabile, pentru că toți cetățenii au fost afectați de aceste scumpiri. Puterea de cumpărare a fost afectată.

Lucrăm la un nou pachet de măsuri. Îmi cer scuze cetățenilor – nu suntem în posibilitate de a anunța ceea ce vom implementa. Lucrăm la rectificarea bugetară. Identificăm soluții pentru a crea măsuri echilibrate între pachetul social și cel economic. Discutăm și cu premierul României, noi suntem parte a coaliției și avem discuții repetate. Nu vrem să dezamăgim. Când vom decide, vom anunța ceea ce se va implementa”, a declarat Marius Budăi.

Oficialul guvernului a amintit că PSD vrea să elimine gafele comise de PNL și USR din PNRR, cu privire la plafonarea pensiilor, la un anumit procent din PIB. „Nu suntem adepții tăierilor de pensii și salarii (…) Nu susținem acest proiect năucitor și neromânesc din PNRR, până în 2070″, a mai punctat ministrul Budăi.

One thought on “Se pregătesc noi ajutoare sociale. Marius Budăi: „Trebuie să extindem măsurile, nu doar la categoriile vulnerabile. Toți cetățenii au fost afectați de scumpiri”

  1. Minciuni cei cu pensii de 700 mil lei nu sant afectati ,numai cei care ministrii muncii le au facut pensii mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *