FOTO Troiță construită de un fost polițist într-o comună din Botoșani

Un fost polițist dorohoian, aflat în prezent la pensie, a făcut un gest remarcabil. El a ridicat pe cheltuială proprie o troiță, în memoria bunicilor săi și a eroilor neamului românesc iar ieri, 30 iulie, în prezența a aproape 30 de persoane, vecini, prieteni și rude ale polițistului, preotul din comună a oficiat slujba de sfințire a troiței.

Fostul polițistVirgil Bordei, care deține și în prezent funcția de președinte al filialei Botoșani a Confederației Meridian, la care este afiliat Sindicatul polițiștilor Pro-Lex, spune că ridicarea troiței în fața casei bătrânești din comuna Ibănești, a fost o dorință mai veche determinată de respectul și recunoștința pentru bunicii săi dar și pentru eroii neamului românesc, scrie Realitateadorohoiana.ro.

„Am fost crescut de către bunici de la vârsta de șase luni. În semn de respect și prețuire pentru ei, m-am gândit, așa mi-a dictat mie sufletul, să fac ceva pentru ei. Această casă care are peste 125 de ani și am recondiționat-o, mi-a rămas mie moștenire și o voi lăsa și eu în continuare. Nu știu dacă este mult sau puțin ceea ce fac eu pentru ei. Dar acesta este respectul meu pentru cei plecați dincolo, care au avut grijă de mine, care m-au educat, care m-au crescut, care m-au purtat în școală, care m-au întreținut. Și pentru că bunicul meu a luptat în război am dedicat troița și eroilor neamului românesc. Troița am realizat-o din fonduri proprii, inclusiv concepția îmi aparține. Am construit-o ajutat de un vecin de la Dorohoi”, a declarat Virgil Bordei.

La finalul slujbei religioase toți cei prezenți au luat parte la o masă de pomenire organizată în curtea casei bătrânești, vechi de peste 125 de ani.

foto: realitateadorohoiana.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *