Vitezoman din Botoșani, cu poliția pe urme. După o urmărire pe o distanță de aproximativ 5 km, șoferul s-a izbit cu mașina în două autoturisme, după care a fugit

Urmărire ca în filme pe un drum din județul Botoșani după un șofer vitezoman. S-a întâmplat vineri, când polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au oprit pe drumul national DN 29B , un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani, din comuna Havârna, care a fost surprins de aparatul radar cu viteza de 131 de km/h, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.

Întrucât conducătorul autoturismului nu a respectat semnalele de oprire ale polițiștilor, s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 5 km, unde a avariat două autoturisme parcate regulamentar, părăsind autovehiculul, făcându-se nevăzut, ulterior acesta revenind la locul faptei.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitatea spitalicească pentru recoltarea de monstre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, mai precizeaza IPJ Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *