Încă un pas spre realizarea șoselei de centură ocolitoare a municipiului Botoșani. Primarul Cosmin Andrei: Este un proiect ambițios și necesar

Proiectul privind execuția șoselei de centură ocolitoare a municipiului Botoșani prinde tot mai mult contur. Astăzi a fost semnat contractul de prestări servicii privind „Actualizare Studiu de Fezabilitate, proiect tehnic și detalii de execuție” pentru obiectivul „Șoseaua de centură a municipiului Botoșani prin Curtești”. Beneficiar este Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Botoșani” iar prestator, Best Consulting & Design București, informează printr-un comunicat Primăria Botoșani.

Suma destinată realizării Proiectului tehnic este de 3,9 milioane de lei, termenul de finalizare stipulat în contract fiind 29 martie 2023.

Este un proiect ambițios și necesar, care va garanta dezvoltarea, nu doar a municipiului, ci și a județului. Șoseaua de centură a municipiului Botoșani prin Curtești va fi legată de Drumul expres Botoșani – Suceava – Siret”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

În paralel cu elaborarea proiectului tehnic, va fi realizat Planul Urbanistic Zonal al traseului și va fi elaborată documentația aferentă Proiectului de Hotărâre de Guvern privind declararea obiectivului de utilitate publică.

În linii mari, șoseaua de centură va avea o lungime de 10 kilometri și va cuprinde 4 sensuri giratorii, 2 parcări extinse și o a treia bandă pe sensul de mers din dreapta. Traseul va avea ca repere sensul giratoriu la intrarea din DN 29 Botoșani-Suceava, la kilometrul 7, va străbate extravilanul comunei Curtești – traseu pe care este prevăzut un al doilea sens giratoriu, va continua până la bifurcația cu drumul județean către Vorona, pe lângă Ferma de mere Curtești și va avea punctul terminus la sensul giratoriu de la Lebăda, cu ieșirea spre Iași.

Șoseaua de centură va avea conectivitate cu drumul E85 București – Suceava – Siret și cu drumul E58 București – Iași – Ungheni. După finalizarea proiectului tehnic, se va derula ultima etapă a obiectivului, achiziția constructorului obiectivului. Valoarea lucrărilor este estimată a ajunge la 42 milioane de euro.
„Șoseaua de centură a municipiului Botoșani prin comuna Curtești” este un proiect finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *