Hachiko de România. Un câine continuă să îşi aştepte stăpânul în pragul casei, un bătrân de 84 de ani, deşi acesta a decedat

Un câine dintr-un sat din judeţul Vaslui a impresionat întreaga comunitate după ce sătenii au descoperit că îşi aşteaptă stăpânul în pragul casei, deşi bătrânul a murit  într-un incendiu care îi cuprinsese locuinţa.

Tragedia s-a petrecut în noaptea de miercuri, 27 iulie, în satul vasluian Lipovăţ, din cauza unui aragaz lăsat nesupravegheat sau supraîncălzit.  De aproximativ două săptămâni, bătrânul de 84 de ani locuia cu nepotul său, întors de la muncă din străinătate pentru o scurtă perioadă. Tânărul era plecat la magazinul din sat când a izbucnit incendiul.

„Când m-am întors, casa era în flăcări. Am ajuns la uşă, l-am văzut pe bunicul cuprins de flăcări, podeaua ardea, totul în jur. Şi cealaltă cameră. Nu am putut să intru la el. Am sunat la 112, au venit şi oamenii, dar nu s-a mai putut face nimic. Chiar la amiază am discutat cu el sa terminăm casa nouă, să se mute în condiţii mai bune”, a declarat nepotul victimei, potrivit stiriest.ro.

Tânărul spune povestea câinelui pe care bunicul său îl avea şi care era extrem de ataşat de stăpânul său, amintind de Hachiko, un câine din rasa Akita Unu, care şi-a aşteptat stăpânul timp de nouă ani după moartea acestuia într-o gară din Japonia.

„Acesta este căţelul lui. Băiat ii spunem, e tare deştept. Îl aşteaptă pe bunicul, stă în prag, se uită în casă”, a povestit tânărul din Lipovăţ.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *