Încă 30 de zile de arest preventiv pentru autorul crimei de la Flămânzi. Judecătorii au emis un nou mandat

Tribunalul Botoșani au dispus, miercuri, prelungirea mandatului de arestare preventivă pentru tânărul de 24 de ani care a comis crima de pe 4 iulie de la Flămânzi. Judecătorii au admis propunerea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunal privind menținerea în arest a lui Marian Grădinariu, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de omor şi tâlhărie.

Tânărul este din județul Iași și era angajat la o stână din Flămânzi, în momentul în care a ucis un bărbat de 65 de ani, pe care l-a şi jefuit.

Vă reamintim că, pe 4 iulie, polițiștii din Botoșani au fost sesizați chiar de proprietara stânii cu privire la faptul că un bărbat a fost găsit decedat. Tânărul care a comis fapta a fost prins la scurt timp, însă până vineri a stat la Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, unde a fost expertizat pentru a se stabili dacă are discernământ.

Solutia pe scurt:

În baza art. 236 Cod procedură penală admite propunerea de prelungire arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani în dosarul nr. 400/P/2022. În baza art. 234 şi urm. Cod procedură penală, prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpatului Grădinariu Marian, reţinut în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Botoşani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și tâlhărie, fapte prevăzute și pedepsite de art. 188 alin. 1 din Cod Penal și art. 233 alin. 1 Cod penal cu aplic art. 38 alin. 1 Cod penal, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 07.08.2022 şi până la data de 05.09.2022 inclusiv. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul pentru avocatul desemnat din oficiu – Mihăescu Sălăvăstru Ionela – delegaţia nr. 1133/2022, în sumă de 313 lei se va avansa Baroului Botoşani din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 2 Cod procedură penală, astăzi 27 iulie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *