Zeci de chiriași ai locuințelor ANL din Botoșani contestă prețurile apartamentelor stabilite de Locativa

anl botosaniZeci de chiriași ai locuințelor ANL din municipiul Botoșani contestă prețurile apartamentelor stabilite de societatea comercială Locativa SA. Ei au depus la Primărie soliictări de recalculare a acetor prețuri ale locuințelor din cartierele ANL Bucovina și ANL Călugăreni ținând cont și de valoarea de amortizare a spațiilor.

Potrivit unor chiriași din cartierul ANL Bucovina, cel puțin 40 de persoane au contestat valoarea calculată a apartamentelor, care ar urma să fie votată joi în Consiliul Local.

Valoarea de vânzare a locuinței reprezintă valoarea de investiție a locuinței, diminuată cu contravaloarea sumelor rezultate din cuantumul chiriei reprezentând recuperarea investiției, calculată în funcție de durata normată de funcționare a clădirii, reținută de autoritățile administrației publice locale”, susțin chiriașii.

În contestații, ei precizează, de asemenea, că „valoarea obținută se diminuează cu amortizarea calculată, potrivit legii, și se actualizează cu rata inflației, comunicată de Institutul Național de Statistică, pentru perioada cuprinsă între data punerii în funcțiune a locuinței și data vânzării acesteia, data vânzării fiind considerată data depunerii cererii de achiziționare a locuinței, cu respectarea prevederilor art. 10 alin. (1) din Legea nr. 152/1998, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Valoarea actualizată se ponderează cu coeficientul prevăzut la art. 10 alin. (2) lit. d^1) din Legea nr. 152/1998, republicată”.

Zeci de apartamente pe care Agenția Națională pentru Locuințe le-a construit în municipiul Botoșani vor fi scoase la vânzare. Este vorba despre 135 de imobile, apartamente și garsoniere, din carteierele ANL Bucovina și ANL Călugăreni, dobândite la vremea respectivă de tineri cu vârsta de până la 35 de ani.

Societatea comercială Locativa, cea care administrează blocurile de stat, a făcut o evaluare a prețurilor de vânzare a apartamentelor respective, iar prețurile variază între 81.000 lei, un apartament pe Aleea Călugăreni nr. 5,, și 262.000 lei, un apartament în ANL Bucovina, strada Patriarh Teoctist Arăpașu, nr.9.

Vezi aici preturile de vanzare a fiecarui apartament detinut de Locativa!

 

Peste 130 de apartamente ANL din Botoșani scoase la vânzare. Cel mai ieftin este 81.000 de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *