Școală transformată în atelier de croitorie la Botoșani. O primărie renunță temporar la spațiile unității de învățământ

O primărie din județul Botoșani anunță că va transforma o unitate de învățământ într-un atelier de croitorie. Este vorba de Primăria comunei Hlipiceni, care a anunțat că va închiria întreaga suprafață a Școlii Primare nr. 2 din localitate pentru o firmă care vrea să fac acolo croitorie.

Școala are 133 de metri pătrați, iar în ea nu s-au mai desfășurat cursuri școlare de mai bine de trei ani. Din acest motiv, administrația locală a solicitat Inspectoratului școlar să aprobe schimbarea destinației imobilului, iar autoritatea din învățământ a aprobat acest lucru.

În prezent, clădirea nu este folosită. Fiind solicitare pentru închiriere, în vederea deschiderii unui atelier de croitorie. Se vor atrage resurse financiare la bugetul local”, susțin reprezentanții Primăriei Hlipiceni.

Ei precizează că imobilul poate fi folosit cu altă destinație, doar dacă nu este afectată structura clădirii. Pe de altă parte, administrația din Hlipiceni susține că, dacă pe timpul derulării contractului de închiriere, vor exista solicitări pentru redeschiderea activității școlare, atunci înțelegerea cu firma respectivă va fi ruptă.

Școală transformată în piață la Botoșani. Primăria va investi 1,6 milioane de lei pentru modernizarea clădirii

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *