FOTO Delegație a Organizației Mondiale a Sănătății, UNICEF și ONU pentru refugiați, în vizită la Botoșani. Discuțiile s-au axat pe gestionarea crizei refugiaților

Subprefectul Elena Paula Cojocariu-Berențan și inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgneță „Nicalae Iorga” al județului Botoșani, colonel Dan-Decebal Muraru au primit, miercuri, la Instituția Prefectului, vizita unei delegații formată din membrii U.N.H.C.R. (Agenția ONU pentru refugiați), World Health Organization (Organizația Mondială a Sănătății) și UNICEF.

In cadrul acestei intalniri, s-a discutat despre gestionarea crizei refugiaților la nivelul județului de la începutul conflictului armat și până în prezent, dar și despre problemele întâmpinate. Membrii delegației au fost informați cu privire la situația persoanelor cazate în județul nostru, numărul centrelor care găzduiesc refugiați, capacitatea de cazare, dar și instituțiile implicate în gestionarea acestei situații, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani.

Imediat după această întâlnire, cei 11 membri ai delegației, s-au deplasat în teren pentru a vizita cele două puncte de trecere a frontierei de la Stânca și Rădauți Prut, iar în cursul zilei de mâine vor viziona mai multe aplasamente (terenuri virane) de pe raza orașului Darabani, a comunelor Mihăileni, Hudești și Păltiniș, apoi vor vizita și tabăra mobilă amplasată pe stadoinul din municipiul Dorohoi. La Dorohoi și Darabani vor avea întâlniri și cu primarii acestor localiăți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *