Zece angajatori din județul Botoșani, sancționați cu amenzi în valoare de 220.000 lei

Mai mulți angajatori din județul Botoșani au fost amendați de inspectorii de muncă, în urma unor controale, care au avut loc în perioasa 1 aprilie- 30 iunie. Este vorba de o campanie privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată în domenii susceptibile utilizării frecvente a acesteia, respectiv construcții, protecție și pază, service auto, depozite, comerț.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani, au fost efectuate un număr de 153 controale și au fost sancționați 10 angajatori. Au fost depistate prestând muncă  nedeclarată 18 persoane, din care 12  nu aveau încheiat contract individual de muncă, cinci a căror contracte individuale de muncă nu au fost transmise în REGES cel târziu în ziua anterioară începerii activității și una care se afla la muncă în afara programului de lucru prevăzut în contractul individual de muncă cu timp parțial.

Pentru folosirea muncii nedeclarate s-au aplicat 7 amenzi în valoare totală de 220.000 lei și 5 avertismente. Urmare a acțiunilor de control la cei 10 angajatori sancționați, s-au încheiat 6 contracte individuale de muncă și au fost înregistrate în REGES.

Toți angajatorii controlați au fost informați cu privire la situațiile de muncă nedeclarată reglementate de lege. În perioada de referință au fost transmise angajatorilor un număr de 286 scrisori informative privind munca nedeclarată subdeclarată și consecințele utilizării acesteia”, precizează ITM Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *