Drumuri asfaltate într-o localitate de la marginea municipiului Botoșani. Se investesc peste 2,5 milioane de lei

lucrari drumuri nationale- asfalt SDN Botosani 26 iulie 2019 (3)Primăria comunei Răchiți a lansat, șuni, o licitație publică pentru desemnarea firmei de construcții care va moderniza mai multor drumuri de interes local din satul Cișmea. Drumurile propuse spre modernizare sunt DS 74 (pe o lungime de 230 metri); DS 102 (293 metri) și DS 64 (1199 metri), lungimea totală a acestora fiind de 1.722 metri.

Valoarea totală a lucrărilor este de 2,58 milioane de lei. Investiția se va realiza în acest an, firmele având posibilitatea de a transmite ofertele lor până pe 12 august.

Potrivit reprezentanților Primăriei Răchiți, varianta constructiva de realizare a investitiei este următoarea:

 • 4 cm strat uzura BAPC16;
 • 6 cm strat legatura BADPC 22.4;
 • 15 cm strat de baza din piatra sparta;
 • 20 cm strat de fundatie din balast; – 10 cm strat de forma din pietruirea existenta;
 • Clasa tehnica V;
 • Parte carosabila – 4.00 m – 5.50 m;
 • Acostamente: 2 x 0.25 – 0.75 m;
 • Viteza de proiectare: 20- 40 km/h; T

3 thoughts on “Drumuri asfaltate într-o localitate de la marginea municipiului Botoșani. Se investesc peste 2,5 milioane de lei

 1. Niste drumuri satesti dar si de aici pot iesi niste spagi pentru amatori. Stratul de piatra sparta inlocuit cu pietris de rau, stratul de uzura de 3 cm cu pietris neted in loc de 4 cm pietris concasat . Stratul de legatura de 4 cm cu pietris neted in loc de 6 cm grosime cu pietris concasat. Stratul de fundatie de 10-15 cm in loc de 20 cm.

  1. E lăudabil că se face ceva și e f.bine!
   Te deranjează ca stratul de uzură e de 3 și nu din 4 cm.de piatră spartă nu netedă!?!
   În Cișmea,Costești si Răchiti era doar lutul ăla galben,hleios și greu care ne rupea și tălpile încălțărilor; acum se face ceva,foarte bine !!!

 2. De laudat!
  Dar, domnul primar omite sa dea toate informatiile.
  De exemplu, se asfalteaza doar o parte din drumuri. Drumul cel mai circulat, in speta drumul de la biserica la vale, care face legatura cu soseaua principala nu va fi asfaltat. oare de ce?
  trageti concluziile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *