Românii au parte de o nouă minivacanță în august

Foto: playtech.ro

Luna viitoare, în luna august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, românii vor avea parte de o nouă minivacanță de trei zile. Mai exact, pe 15 august, atunci când pică această sărbătoare legală, fiind o zi de luni, ne putem bucura de o altă minivacanță în perioada 13-15 august.

Următoarea zi liberă vine abia în luna noiembrie. Pe 30 noiembrie mai exact, atunci când avem sărbătoarea de Sfântul Andrei, care pică într-o zi de miercuri, în timp ce Ziua Națională a României, care este pe 1 decembrie, pică într-o zi de joi.

Crăciunul și zilele libere aferente urmează apoi pe 25-26 decembrie, care pică duminică și luni, așa că avem din nou parte de o minivacanță.

De menționat că, potrivit prevederilor legale în vigoare, angajatorii sunt obligați să acorde compensații angajaților care lucrează în zile de sărbătoare legală, scrie capital.ro.

Astfel, salariații care sunt nevoiți să muncească în aceste perioade au dreptul la o compensare cu timp liber în următoarele 30 de zile. În cazul în care aceasta nu poate fi acordată, angajații trebuie să primească un spor salarial de cel puțin 100% din salariul de bază.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *