Primarul Cătălin Flutur: Regret foarte mult imaginea care s-a pus asupra oraşului

primarul Catalin Flutur
primarul Catalin Flutur

Primarul Cătălin Flutur  a declarat că nu e mulţumit de decizia care s-a luat privind eutanasierea celor 230 de câini fără stăpân, deoarece aceasta a afectat imaginea oraşului Botoşani. Flutur consideră că nu a fost o măsură creştinească, însă nu a ştiut de acest lucru decât după ce a fost informat de ziarişti, care i-au cerut părerea despre această acţiune.

„Regret nespus cele întâmplate, de fapt, regret amploarea luată şi, cînd spun regret nespus, acest lucru e pentru că avem de a face cu un tip de dileme în municipiu. Avem petiţii de la cetăţeni, asociaţii de proprietari, de la şcoli  în care ni se spune să luăm măsuri cu maidanezii din oraş, iar pe de altă parte, nu avem nicio petiţie care să ne zică să-i lăsăm pe străzi”, a declarat primarul Cătălin Flutur. El a mai adăugat că legea actuală este neclară. Pînă în 2008 era o lege prin care câinii comunitari erau prinşi şi aduşi la padoc, erau îngrijiţi timp de şapte zile si daca după această dată nu venea nimeni sa-i infieze, puteau fi eutanasiaţi. Acum nu mai este valabilă această lege şi a precizat că este necesară apariţia unei legi speciale care să reglementeze situaţia câinilor fără stăpân deoarece o lege fără norme nu poate să opereze. Primarul consideră că nici viceprimarul Florin Ghiorghiţă, nici şeful SPAZBA Botoşani, Eugen Turcanu nu sunt vinovaţi de această situaţie, precizînd că viceprimarul a pus doar viza iar cel care a considerat că este necesară eutanasierea câinilor este medicul veterinar. Potrivit primarului, cainii de la padocuri erau bolnavi şi se impunea eutanasierea lor pentru stoparea unui focar de infecţie. În luna aprilie, mortalitatea a fost de 61 de câini şi 27 câini în primele trei zile din luna mai.

„Vă garantez că prima dată când vom avea un caz nefericit, o persoană muscată de un caine comunitar, vom avea aceleasi discutii şi se va spune că autoritatea locala nu ia masuri, ca Ministerul Sanatatii si spitalul cheltuie bani pentru ingrijirea lor… Regret foarte mult imaginea care s-a pus asupra oraşului pentru că ani de zile m-am zbătut s-o schimb”, a mai spus Cătălin Flutur.

Flutur susţine că timp de trei luni municipalitatea nu a avut contract nici cu medic veterinar, dar nici cu vreo firmă de ecarisaj şi că acesta ar fi motivul pentru care cânii s-ar fi îmbolnăvit.

Sunt mâhnit de celer întâmplate, pe de o parte, dar pe de altă parte a fost o decizie a unei persoane care era singura în măsură să spună ce să facem acolo. Nu avem bani prinşi în buget pentru tratamente consistente făcute la câini. Nu există banii aceştia, dar nici nu ne-am propus acest lucru, pentru că nu suntem spital„, a adăugat primarul.

Cătălin Flutur susţine că acţiunea de prindere a câinilor comunitari va continua în oraş şi că aşteaptă ca toţi cei implicaţi să decidă dacă ceea ce s-a întâmplat a fost sau nu corect. La padocuri se va face o dezinfecţie pentru stingerea focarului.

Nu este decizia mea, pentru că nu puteam să facem altceva. Este decizie de procedură. Regret clar incidentul care s-a petrecut în momentul de faţă cu ONG-urile şi asta vine fix la câteva zile după ce am spus că am avut o colaborarea bună cu ONG-urile”, a mai spus Flutur.

4 thoughts on “Primarul Cătălin Flutur: Regret foarte mult imaginea care s-a pus asupra oraşului

  1. Regretele sunt tardive. Trebuia sa gandesti inainte sa aprobi asa ceva. Nu cred ca esti curat. Daca Gheorghita ar fi actionat fara aprobarea ta, te disociai de actiunea lui. Dar, corb la corb nu-si scoate ochii!
    RUSINE, PRIMARULE! Ne-ai facut municipiul de ras!

  2. Veceprimarul nu e vinovat, a pus doar viza.. Ce prosti ne crezi Fluturasule!
    Pai asta era esentialul, viza!De aici a pornit, aici s-a incheiat.Bucla s-a inchis intelegi?
    Nu ne lua de prosti, n-o intoarce diplomatic, voi PDListii sunteti autorii morali ai masacrului. Sa va mai aleaga dracu’de-acuma, caci sunteti de-ai lui!Dar, Dumnezeu va pedepsi pe fiecare mai devreme sau mai tarziu daca justitia nu va putea!

  3. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Wai politrucilor, nu mai ,,pulitizatzi si …maidanezii !
    PS. Sunr anti PDL, nu l-am votat pe Flutur dar… maidanezii NU reprezinta Botosaniul ! (A se vedea copilu’ cu premiul international / ala ar trebui mediatizat/ nu ,,latratori” si nici …,,mancatorii” de… produse kanine !!!)

  4. Rusine edililor Flutur si Gheorghita! Sunt contribuabili ai comunitatii din Botosani, care si-au donat procentul de 2%, asociatiei ADOR , care au contribuit la coleta de alimente pentru hranirea acestotr caini. Ne-ati sfidat pur si simplu, ati luat o decizie pe sub masa, ati ucis cainii ca si hotii, in timpul noptii, ca tenebrele sa ascunda masacrul crud , parafat de casapul Gheorghita si aparat de Flutur!
    Mi-e sila ca educ generatii de elevi in spiritul tolerantei, al concilierii, in timp ce primarul si mai ales vicele decid de unii singuri, o actiune care are ecouri atat de nefavorabile(si pe buna dreptate) pentru judetul nostru.As vrea sa ii pot ierta pentru ce-au facut sa nu iau in seama declaratia viceprimarului care afirma ca informarea nterioara a ppulatiei asupra intentiei ar fi creat…isterie!
    Dumnezeule, cum pot sta in fruntea unei institutii astfel de oameni inconstienti, care ne sfideaza cu justificari puerile, care mizeaza pe ignoranta noastra, batandu-se cu pumnul in piept, dupa ce agentiile de presa nationale si internationale au dezavuat la modul cel cel mai explicit masacrul comandat de cei doi.
    Medicul Pancu a fost doar o unealta, cred ca i-au scapat si lui cateva milioane acolo , aici e mina ui Turcanu si al lui Gheorghita.
    Am ascultat azi la TeleM afacerile care se faceau acolo cu recuperarea cainilor , bani fara chitanta, deturnarea hranei uscate destinate maidanezilor care intra in portbagajul mai marilor, in timp ce bietii maidanaezi se mancau intre ei.Va asigur ca e adevarat, am patit-o si eu si colegi de serviciu la fel!
    Astept sa fie pedepsiti toti, dar nu cred ca se va intampla, mi-am pierdut orice speranta ca in tara asta dreptatea si legea va trona, astept sa vad ca Gheorghita e demis, cetatenii Botosaniului astepta sanctionarea lui Gheorghita, principalul actor in aceasta piesa macabra !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *