Botoșăneni atacați cu pietre de un bărbat, care le-a tăiat și cauciucurile mașinilor. Ce s-a întâmplat cu individul

Mașinile unor botoșăneni, care voiau să meargă cu Mocănița de la Moldovița, au fost distruse de un individ pus pe scandal, iar bărbatul și-a primit pedeapsa. Vasile Tcaciuc a fost condamnat la doi ani și trei luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere. În plus, el va trebui să plătească daune de o mie de lei unui turist. Decizia definitivă a fost luată vineri, de Curtea de Apel Suceava.

Totul s-a petrecut pe 17 iunie 2019. Bărbatul de 42 de ani, din comuna Vatra Moldoviței, a distrus zece mașini parcate în gara CFR Moldovița- Mocănița, tăindu-le cauciucurile. Totodată, individul a aruncat cu pietre în turiști, cei mai mulți dintre ei fiind fin Botoșani.

10 mașini cu cauciucurile tăiate

„La fața locului, au fost identificate 4 autoturisme, despre care proprietarii acestora au declarat verbal că în momentul în care s-au întors din cursa Argel – Moldovița au găsit fiecare cauciucurile de la roțile stânga față dezumflate, ulterior constatând că au fost înțepate lateral. Persoanele vătămate au mai declarat faptul că în parcare au fost găsite un număr de 10 autoturisme, toate cu cauciucurile de la roata dreaptă față dezumflate, distruse, însă proprietarii au schimbat anvelopele și au plecat. Din probatoriul adminstrat a rezultat faptul că un bărbat de 42 de ani din comuna Vatra Moldoviței a săvârșit aceste fapte, acesta postând , de asemenea, un vehicul pe calea ferată obstrucționând circulația Mocăniței și aruncând cu pietre în direcția acesteia. Astfel, a fost extinsă urmărirea penală și față de infracțiunea de tulburarea ordinii și liniștii publice, trei infracțiuni de distrugere, precum și pentru infracțiunea de distrugerea sau semnalizarea falsă fapte prevăzute de Codul Penal, ca urmare a blocării cu obiecte de mari dimensiuni a căii ferate înguste Mocănița”, susținea atunci purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, cms. Ionuț Epureanu.

Localnicii spuneau că omul s-ar fi supărat fiindcă nu are vânzări chioşcul pe care-l deţine în Moldoviţa ca mecanicul mocăniţei, cel care-i face concurenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *