FOTO În ce stadiu sunt lucrările la drumul național Botoșani- Ștefănești

Modernizarea DN 29D Botoșani-Ștefănești se realizează în ritm alert. Senatorul Cristian Achiței verifică în mod constant modul în care se lucrează pe acest tronson și se arată mulțumit de stadiul lucrărilor.

„În doar câteva săptămâni, câte au trecut de la ultima trecere în revistă a stadiului lucrărilor de modernizare a Drumului Național DN 29D Botoșani-Ștefănești, am avut bucuria să constat în teren progresele substanțiale înregistrate de constructor. Lucrul la viaductele 1 și 2, de la intrarea și de la ieșirea din Stăuceni, a avansat semnificativ. Numărul deschiderilor dintre coloanele de susținere pe care încă nu au fost montate grinzile este din ce în ce mai mic”, spune Achiței.

Potrivit acestuia, pe trei noi sectoare de drum s-a turnat și continuă să se toarne și acum asfalt nou: Viforeni-Drislea, Trușești-Guranda și Durnești-Cucuteni. La Cucuteni constructorul execută sistemul rutier nou, circulația rutieră desfășurându-se alternativ pe un singur sens. În prezent se lucrează inclusiv la Ștefănești, adică pe ultimii kilometri de drum național supuși modernizării, la executarea rigolelor carosabile pe părțile laterale ale drumului.

„Există așadar premise cât se poate de bune pentru ca în acest an să fie turnat cel puțin un strat de asfalt pe întreaga lungime a DN 29D, cu excepția câtorva puncte în care se execută lucrări complexe. Le mulțumesc membrilor echipei de la Secția de Drumuri Naționale (SDN) Botoșani pentru implicarea în derularea acestui proiect de investiții extrem de important pentru infrastructura rutieră a județului. Personal, voi continua demersurile – inițiate prin interpelarea, în această primăvară, punctual, pe această temă, a ministrului Transporturilor – în vederea găsirii în timp util a unei soluții de modernizare și a tronsonului de 3,3 km de la mijlocul DN 29D, astfel încât, la finalizarea lucrărilor, botoșănenii să poată circula fără sincope pe întreaga lungime a drumului național, între Botoșani și Ștefănești”, adaugă Achiței.

Foto cu progresele înregistrate în ultimele săptămâni în modernizarea DN 29D Botoșani-Ștefănești:

2 thoughts on “FOTO În ce stadiu sunt lucrările la drumul național Botoșani- Ștefănești

  1. Ce aport ai tu la lucrarea asta? Ce vrei tu? Care este motivul pentru care îți faci poze pe lucrarea asta? Pe bune?

  2. Senatorul iubeste judetul Botosani. El este inginer de drumuri. El verifica stadiile de lucrari si probabil ca observa calitatea lucrarilor. Asteptam sa sustina interesul public, sa semnaleze opinia publica daca proiectul nu este respectat si trainicia drumului este afectata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *