Numărul infecțiilor cu virusul COVID-19, în creștere. Șefii din sănătate chemați la Instituția Prefectului

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă, a convocat, vineri, la sediul Instituției Prefectului, în sala Ștefan Luchian, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor necesare pentru gestionarea epidemiei de COVID-19. Au participat, directorul executiv al DSP Botoșani, Teodor Ferariu, epidemiologul şef al DSP Botoșani, Irina Alecu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoșani, medicul Eduard Gurău, managerul Spitalului Județean Mavromati, Doina Caba și Medicul Sef UPU-SMURD al Spitalului Judeţean de Urgenta „Mavromati” Botoşani, doctorul Ramona Guraliuc.

În cadrul întâlnirii s-a analizat situația din acest moment, privind evoluția pandemiei de Covid-19, la nivelul județului Botoșani.

„Vom continua să evaluăm permanent situația generată de Covid-19, ne gândim la cele mai bune soluții atât pentru pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2 cât și la cei care au alte afecțiuni. Rămânem precauți, abordarea este una responsabilă şi echilibrată, iar în ceea ce privește populația, mesajul este să respectăm recomandările specialiștilor, referitoare la utilizarea măştii în spaţiile închise, igiena mâinilor şi aerisirea spaţiilor publice.”, a spus prefectul.

O localitate din județul Botoșani a intrat în zonă roșie COVID, iar una în zonă galbenă. Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, comuna Sulița a intrat în zona roșie COVID, cu o rată de infectare de 3,40 la mia de locuitori, iar comuna Vorona este în zona galbenă cu o rată de infectare de 1,60.

La nivelul județului, rata de infectare este de 0,66, iar în municipiul Botoșani 1,44 la mia de locuitori. Un număr 66 de persoane s-a infectat cu virusul COVID -19 în ultimele 24 de ore.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *