Botoșănean prins de jandarmi cu țigări în Piața Centrală de patru ori. Are amenzi de nu mai puțin de 80.000 lei

Un bișnițar a fost prins cu țigări neaccizate în Piața Centrală, de patru ori. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Jandarmi, din data de 17 iunie 2022, când a intrat în vigoare Ordonanța de Urgență nr.85 privind modificarea și completarea unor acte normative din domeniul fiscal și vamal, în urma căreia și jandarmii pot sancționa contravențional ,,deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate, marcate necorespunzător ori cu marcaje false”. O persoană a fost depistată de patru ori în timp ce vindea țigări de proveniență extracomunitară în Piața Centrală din municipiul Botoșani.

Sancțiunile aplicate acesteia însumează nu mai puțin de 80000 de lei, în condițiile în care a fost aplicată de fiecare dată doar amenda minimă prevăzută de Codul Fiscal, respectiv 20000 de lei.

Chiar marți dimineață, jandarmii i-au confiscat 135 de pachete de țigări, vânzătorul neautorizat apropiindu-se de cantitatea cumulată de 500 de pachete confiscate în decursul unui an calendaristic, limită a cărei depășire constituie infracțiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *