Medic: Acest val cred că-l putem boteza „valul bebelușilor”

Se înregistrează tot mai multe cazuri de Covid în întreaga țară. Peste 25.000 au fost confirmate doar în ultima săptămână, și am ajuns la un grad de infectare, de 18 %, cu 4% mai mult decât intervalul precedent. Medicii atrag atenția că am putea vorbi de un val al copiilor, potrivit StirileProtv.

2.132 de persoane confirmate cu SARS-CoV-2 sunt internate în acest moment în spitalele din toată țara. 388 dintre acestea sunt copii. Comparativ cu săptămâna precedentă sunt cu 113 mai mulți.

Dr. Cătălin Apostelescu, managerul Institutului Matei Balș: „Principalul simptom este febra. 38, 39 de grade, care este greu de manageriat de către o mamă de multe ori neexperimentată sau speriată, când afară sunt peste 35 de greade. Și, atunci, acești copii riscă să se deshidratezeze foarte repede, acesta este motvul pentru care necesită internare. Din datele preleliminare, acest val cred că-l putem boteza ‘valul bebelușilor’”.

Octavian Jurma, epidemiolog: „Este o creștere mult mai rapidă a internărilor în în rândul minorilor, al copiilor. Versiunea BA5, așa cum arătau și studiile teoretice, afectează în mod disproporționat copiii în raport cu adulții”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *