Elevii români s-au clasat pe locul 5 în lume la Olimpiada Internațională de Matematică. „Cea mai bună performanță din ultimii 23 de ani”

Lotul de matematică al României a obținut primul loc în Europa și locul 5 la nivel mondial la olimpiada internațională, cu două medalii de aur și patru de argint. Primele locuri pe națiuni sunt ocupate de China, Coreea de Sud, SUA și Vietnam.

Potrivit Societății de Științe Matematice, este cea mai bună performanță a României din ultimii 23 de ani. Anterior, în 1996, România a obținut locul I la nivel mondial la această competiție. Olimpiada Internațională de Matematică din acest an s-a desfășurat între 6 și 16 iulie la Oslo, Norvegia, și au participat aproape 600 de elevi din 104 țări.

Cei șase elevi medaliați din echipa României sunt: medalii de aur: Robert Dragomirescu și David-Andrei Anghel de la Liceul Internațional de Informatică București; medalii de argint: Andrei Moldovan, Vlad-Titus Spătaru, Radu Lecoiu de la Liceul Internațional de Informatică București și Andrei Chiriță de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București. Delegația României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București, alături de Marius Perianu, Colegiul Național Ion Minulescu Slatina, jud. Olt și de Lucian Țurea, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București. Olimpiada Internațională de Matematică a fost organizată pentru prima oară în România, în anul 1959, la inițiativa Societății de Științe Matematice.

Sursa: Libertatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *