De ce unii se îmbolnăvesc de COVID, iar alții nu. Răspunsul dat de geniul neurochirurgiei românești, botoșăneanul Leon Dănăilă

Geniul neurochirurgiei românești, botoșăneanul Leon Dănăilă, a spus de ce unii se îmbolnăvesc de COVID-19, iar alții nu. Medicul susține că este vorba despre stilul de viață pe care îl are fiecare, dar un aspect foarte important în constituie starea de bine a individului. Practic, oamenii care sunt  ami optimiști, se îmbolnăvesc mult mai greu. Leon Dănăilă a spus, pentru Trinitas, că optimismul apare și prin rugăciune, credință.

„Ce importanță are psihicul pentru evoluția bolilor!”, afirmă neurochirurgul.

Leon Dănăilă susține că imunitatea individului scade în funcție de înaintarea în vârstă, dar contează și mediul în care trăiește omul, contează și rezistența genetică a acestuia. Dacă trăiește într-un mediu sărac, cu alimentație proastă, ori fără efort fizic, imunitatea este mai scăzută.

Oamenii care sunt optimiști au sistemul imunitar foarte bun și se îmbolnăvesc foarte greu. Nu vedeți și cu COVID-ul ăsta, unii se îmbolnăvesc, dar unii nu se îmbolnăvesc, majoritatea se îmbolnăvesc. Dar cei care sunt optimiști au făcut boala foarte ușoară sau asimptomatici, și nu se îmbolnăvesc datorită sistemului imunitar pe care îl are individul respectiv”, a declarat medicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *