FOTO Lucrările sunt în toi pentru extinderea Cimitirului Eternitatea. Investiția este de peste 4,3 milioane lei

Lucrări sunt în toi pentru extinderea Cimitirului Eternitatea din municipiul Botoșani. Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, și viceprimarul Bogdan Buhăianu, au inspectat lucrările și susțin că sunt  „în grafic”. Potrivit acestuia, amenajarea sistemului de colectare a izvorului de suprafață existent pe amplasamentul unde vor fi amenajate noile locuri de înhumare este finalizat, în momentul de față fiind executate ultimele retușuri. Lucrările, demarate la începutul lunii iunie, continuă cu tasarea terenului și parcelarea acestuia.

Extinderea Cimitirului „Eternitatea” prevede ample lucrări. Pentru amenajarea a aproximativ 7.000 locuri noi de înhumare, pe 31.000 mp vor mai fi executate lucrări la: rețele de canalizare menajeră și ape pluviale, amenajare alei pietonale conformate pentru accesul persoanelor cu dizabilități și carosabile, parcare de 60 de locuri pentru autoturisme și 2 autocare, platformă pentru pubele, iluminat public de siguranță, amenajare spații verzi, mobilier urban (bănci de odihnă, coșuri gunoi, cișmele publice), camere de supraveghere.

Valoarea investiției este de 4,3 milioane lei fără TVA, iar de execuție se ocupă SC Cornell’s Floor SRL, cu subcontractanți. Termenul pentru finalizarea lucrărilor este de 18 luni. Cimitirul „Eternitatea” are, la ora actuală, în jur de 8.000 de locuri de veci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *