Comunicat PSD: Sprijin din partea Comisiei Europene pentru ITI „Țara de Sus”

Senatorul botoșănean Lucian Trufin anunță includerea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Țara de Sus” în exercițiul financiar 2021-2027 prin Programul Operațional de Asistență Tehnică, obținând sprijinul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene și al Comisiei Europene.

„Este proiectul la care lucrez de aproximativ patru ani, împreună cu reprezentații celor 12 unități administrativ-teritoriale fondatoare și de președintele asociației, doamna Doina Federovici. Alături de Cristian Nistor, administrator public al județului Botoșani, am prezentat în Parlamentul European obiectivele ADI, trasate în concordanță cu nevoile din teritoriul pe care îl reprezentăm”a precizat parlamentarul.

El reiterează că multiplele oportunități de finanțare pot fi fructificate și materializate în proiecte de dezvoltare doar înțelegând mecanismele de funcționare și principiile europene ale politicii regionale și de coeziune.

Mă bucur că vom beneficia de sprijin financiar extern pentru proiectul nostru regional, în care am crezut de la început. Suntem atenți la toate tipurile de finanțare, dar accesarea acestui mecanism distinct va dezvolta atât județul, cât și teritoriul din nord-estul României. Răspunsurile primite din partea decidenților naționali și europeni, cu care s-au întors colegii mei încununează munca depusă în ultimii ani de întreaga echipă”, a declarat președintele ADI „Țara de Sus”, Doina Federovici.

În primă etapă, până în anul 2024, eforturile se vor concentra pe creșterea capacității administrative și adaptarea strategiei asociației în acord cu noile obiective ale Comisiei Europene, influențate de contextul socio-economic și geografic care caracterizează regiunea.

Începând cu anul 2024, „Țara de Sus” va implementa proiecte majore, care vor îmbunătăți infrastructura și calitatea vieții cetățenilor din teritoriul vizat. Mulțumirile mele se îndreaptă către domnul europarlamentar Victor Negrescu și către toți colegii care au crezut în acest mecanism chiar și înainte de a prinde contur. Aceasta este atitudinea cu care putem răzbi!”, a arătat senatorul Lucian Trufin.

Sursa: comunicat PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *