Botoșăneanul care a dat cu mașina peste o femeie, apoi a fugit de la locul faptei, a fost arestat. Vezi cine este el!

Botoșăneanul de 35 de ani, care a dat, miercuri, cu mașina peste o femeie, apoi a fugit de la locul faptei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Magistrații Judecătoriei Botoșani au decis ca Ioan Băbiceanu să stea în arest preventiv pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” până la data de 12 august. Decizia nu este definitivă.

Miercuri, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au emis ordonanță de reținere  pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 35 de ani, din comuna Blândești, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de  conducere fără permis, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, la data de 13 iulie 2022, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Primăverii, ar fi surprins și accidentat o femeie de 36 de ani, din municipiul Botoșani, care se angajase în traversarea părții carosabile, pe marcajul pietonal.

În urma impactului, victima a fost proiectată pe partea carosabilă, suferind leziuni corporale. Conducătorul auto a condus-o pe trotuar, apoi și-a continuat deplasarea, ulterior, femeia solicitând intervenția unui echipaj de ambulanță care a transporat-o la o unitate spitalicească.

Polițiștii au stabilit identiatea conducătorului auto, depistându-l în scurt timp, la domiciliu.

Din verificări a rezultat faptul că acesta are dreptul de a conduce suspendat, ca urmare a comiterii unui infracțiuni la regimul rutier. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, urmând ca astăzi, 14 iulie, să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a precizat Nenișcu.

Iată decizia instanței: ... admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în dosar nr. 3253/P/2022. În temeiul art. 226 alin. (2) Cod procedură penală raportat la 223 alin. (1) lit. d) Cod procedură penală şi la art. 202 alin. (1) – (4) lit. e) Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 14.07.2022 la 12.08.2022, inclusiv, a inculpatului BĂBICEANU IOAN, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, prev. de art. 335 alin. (2) din Codul penal. În temeiul art. 230 Cod procedură penală, dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului BĂBICEANU IOAN. Respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de către inculpat, prin apărător, de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu. În temeiul art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art. 275 alin. (6) Cod de procedură penală, onorariul apărătorului desemnat din oficiu în cuantum de 313 lei (delegaţie nr. 1018/14.07.2022 – avocat Mihai Violeta) va fi achitat Baroului Botoşani din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 14.07.2022, ora 15.03.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *