Cum stau sute de familii din Botoșani fără apă la robinete, de două zile, din cauza unei conducte care s-a spart pentru a șasea oară

Sute de familii din municipiul Botoșani stau de două zile fără apă la robinete din cauza unei avarii la o conductă care s-a spart pentru a șasea oară. Este vorba despre o avarie produsă pe strada Col. V. Tomoroveanu, care a lăsat aproape 400 de familii pe uscat.

Potrivit reprezentanților societății Nova Apaserv, este vorba despre o conductă veche de peste 50 de ani, iar aceasta se află în plan pentru înlocuire, în cadrul unui proiect cu bani europeni, însă, deocamdată, totul este la stadiul de …plan.

Potrivit inginerului șef al Departamentului de Exploatare de la Nova Apaserv, Gelu Matei, avaria a apărut miercuri dimineață, iar angajații de la Nova Apaserv au început să lucreze pentru remedierea ei. Din păcate, după ce au reparat-o într-o parte, s-a crăpat în alta.

„Am înlocuit un tronson de cinci metri cu politilenă, la un metru de unde am înlocuit noi era o mufă tot de azbo ținea, azi noapte, la ora 11.00, când am făcut toate manevrele de umplere a conductei a crăpat și atunci am reluat din nou azi dimineață. Am lăsat-o să se golească, cu piese de legătură și sperăm ca în cel mai scurt timp să facem din nou manevre de umplere”, a precizat Gelu Matei.

UPDATE: Joi, în jurul orei 19.00, avaria a fost remediată, iar botoșănenii aveau apă la robinete.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *