Înghețată toxică retrasă dintr-un hipermarket din Botoșani. Nu o mai consumați dacă ați cumpărat-o!

Un lot de îngheţată, comercializată de Kaufland, a fost retrasă de la comercializare de lanțul de hipermarketuri. Și asta din cauza prezenţei oxidului de etilenă. Potrivit unui anunț făcut de ANSVSA, General Mills recheamă produsele de îngheţată Häagen-Dazs Plain Vanilla (vanilie simplă) din cauza unei probleme de neconformitate din partea unui
furnizor de extract de vanilie.

„Această decizie a fost luată ca urmare a detectării unor urme de oxid de etilenă (ETO). După ce a investigat în mod proactiv această problemă pentru a determina sursa, General Mills ia măsura de precauție de a retrage în mod voluntar toate loturile afectate de Häagen-DazsTM din toate punctele de vânzare din România. Investigațiile amănunțite întreprinse de General Mills cu privire la cauza principală a aceste probleme de neconformitate au indicat că nivelurile de urme de ETO pot fi depistate la un ingredient (extract de vanilie) asigurat de către unul dintre furnizori. Nivelurile substanței detectate depășesc cu puțin limitele de detecție analitică”, arată ANSVSA.

Clienții care au cumpărat unul dintre aceste produse pot returna produsul sau chitanța la locul de cumpărare pentru o rambursare completă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *