FOTO Mamograf digital de ultimă generație pus în funcțiune la Maternitatea Botoșani

Un mamograf digital de ultimă generație, în valoare de jumătate de milion de lei, a fost pus în funcțiune la ambulatoriul de specialitate al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, Secția de Obstetrică-Ginecologie.

Potrivit președintelui Consiliului Județea, Doina Federovici, aparatul a primit toate avizele de la CNCAN.

Cu ajutorul acestor investigații se vor putea depista în faze incipiente cancerul la sân, care este cea mai frecventă formă de cancer la femei și a doua cauză a deceselor provocate de tumorile maligne, după cancerul de plămân. De asemenea, tot la Maternitate a fost achiziționat un aparat radiologic mobil de ultimă generație, în valoare de peste 300 de mii de lei, care acum este în procedura de emitere a autorizației CNCAN pentru utilizare”, a precizat Doina Federovici.

Aceasta spune că în cadrul unei proceduri similare este și aparatul radiologic cumpărat pentru noua Unitate de Primire a  Urgențelor și a căror valoare este de aproximativ 600 de mii de lei.
Comisia de achiziții din cadrul Consiliului Județean Botoșani a finalizat, de asemenea, procedura și în cazul unui aparat radiologic fix pentru Secția de Pediatrie, un aparat de ultimă generație și a cărei valoare se apropie de 1,5 milioane de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *