Botoșănean ucis de o șoferiță care conducea cu 148 km/h la intrarea în curbă. „Cu această viteză nici măcar şoferii de raliuri nu se încumetă să intre în curbe”

Viteza cu care şoferiţa băută a omorât cei patru muncitori de la Citadin, printre care și un botoșănean, în curba de la AMRS, din Iași, era foarte mare. Experţii din dosarul tragediei care a avut loc în urmă cu o lună, au aproximat că viteza cu care Adina Iuliana Ghervase era prea mare pentru a intra în curbă. Curios, ieri, judecătorii au amânat pentru astăzi o decizie privind prelungirea arestului femeii.

Potrivit Ziarul de Iași, experţii au stabilit că Adina Iuliana Ghervase, în vârstă de 39 de ani, circula cu o viteză foarte mare în momentul în care a intrat în curba strânsă, mai sus de Petru Poni, către Fundaţie. Aceasta nu a dorit să precizeze anchetatorilor motivul grabei. Experţii au stabilit că femeia a călcat pedala de acceleraţie până la fund, iar în momentul în care a intrat în curbă avea viteza de 148 de km/h.

„Cu această viteză nici măcar şoferii de raliuri nu se încumetă să intre în curbe. Mai ales că maşina acestei şoferiţe nu era pregătită pentru concursuri”, a spus un organziator de raliuri din Iaşi.

De altfel, femeia a mers chiar şi cu 160 de km/h de la capăt Păcurari înspre Petru Poni, după cum s-a văzut pe camerele de luat vederi de pe stâlpii din muncipiu. După cum am mai relatat, Ghervase avea o alcoolemie în sânge de 0,95 mg/l la prima probă, şi 0,77 mg/l în ce-a de-a doua probă.

Accident cu patru morți și patru răniți

Botoșăneanul mort în tragedia rutieră produsă de o șoferiță băută pe o stradă din municipiul Iași are 54 de ani și este din localitatea Buimăceni din comuna Albești. El se numește Ion Cojocaru și era angajat al societății comerciale Citadin SA de 20 de ani.

El a murit pe loc, după ce o mașină condusă de o tânără de 38 de ani, aflată sub influența băuturilor alcoolice, a intrat într-un grup de muncitori ai societății Citadin SA, societate aflată în subordinea Consiliului Local Iași.

În urma accidentului, patru persoane, printre care și botoșăneanul Ion Cojocaru, au murit, iar alte patru au fost rănite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *