Tânăra din Botoșani, intern la Direcția de Informare și Relații Publice a MApN: „Doar noi, jurnaliștii, putem scoate lumea din întuneric, unind întreaga umanitate prin informații și povești”

O tânără din Botoșani, absolventă a Facultății de Litere, Departamentul de Jurnalism, a devenit intern în cadrul Direcției de Informare și Relații Publice de la MApN. Cezara Mîndrescu a absolvit Jurnalism și Științele Comunicării, anul trecut. A fost redactor la MEDIAFAX România și în prezent este Intern la Ministerul Apărării Naționale (MApN), Direcția Informare și Relații Publice.

Pe pagina de Facebook Jurnalism și Științe ale Comunicării, tânăra povestește ce a a însemnat Școala de Jurnalism de la Iași pentru ea:

Am studiat și aprofundat tot ce mi-a trecut prin cap pînă să ajung să-mi aleg facultatea. Și tocmai de aceea am și ales-o: toate pasiunile mele din domenii diverse (de la muzică și artă în general, și pînă la biologie, franceză sau drept) puteau fi puse în valoare cel mai bine prin intermediul jurnalismului. Pe lîngă noțiunile teoretice și practice care țin de acest domeniu și care fac diferența între un absolvent „de Jurnalism” și orice altă persoană, facultatea m-a învățat ce înseamnă cu adevărat perseverența. Mi-a oferit ocazia de a-mi testa răbdarea, dar și „șansa” de a ieși din zona de confort. Datorită Jurnalismului de la Iași, știu să lucrez eficient în echipă, știu să îmi gestionez mai bine timpul și știu că orice material publicistic calitativ necesită multă organizare”, spune Cezara.

Totodată, tânăra mărturisește că jurnaliștii au o „armă” secretă, și anume aceea de a transpune în realitate autenticitatea, dar și de a uni întreaga comunitate prin informații și povești.

Adevărul ar putea fi considerat, pe bună dreptate, un concept utopic în societatea din prezent. Dar eu știu acum că doar noi, jurnaliștii, avem „arma” secretă de a transpune în realitate autenticitatea. Și mai mult decît atît… doar noi, jurnaliștii, putem scoate lumea din întuneric, unind întreaga umanitate prin informații și povești.”, spune, pentru sursa citată, Cezara.

Tânăra a fost președinte al Consiliului Elevilor Botoșani și a absolvit Colegiul Național „Grigore Ghica” din Dorohoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *