Ce reguli vor fi respectate la deschiderea școlilor – Anunțul lui Alexandru Rafila după dublarea infectărilor COVID-19

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat luni ce condiții vor fi la redeschiderea școlilor în toamnă în funcție de evoluția infectărilor de coronavirus din România.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a anunțat, luni, într-o conferință de presă despre evoluția cazurilor de COVID, că nu va fi o problemă ca școlile să fie redeschise în condiții de siguranță în septembrie.

„Nu cred că la data începerii școlilor sistemul de sănătate va fi în pericol în ceea ce privește capacitatea de a spitaliza și de a trata pacienții infectați COVID. Nu cred că o să fie o problemă ca şcolile să fie redeschise în condiţii de siguranţă, mai ales că, în momentul de faţă, atât cadrele didactice, conducerea şcolilor, inspectoratele şcolare, Ministerul Educaţiei ştiu deja ce trebuie făcut încât să limiteze închiderea şcolilor şi cu atât mai puţin să nu punem sub semnul întrebării începutul noului an şcolar. (…) Nu există nicio problemă din punctul meu de vedere să ne gândim la o reîntoarcere în condiţii de siguranţă a copiilor la şcoală”, a transmis, luni, ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila a făcut și câteva precizări în legătură cu purtarea măștii sanitare în școli.

Întrebat dacă va mai fi obligatorie masca de protecție în școli, ministrul Sănătăății a explicat că „în momentul de față nu avem niciun fel de instrument care să facă posibilă utilizarea măștii. Noi am recomandat-o. Este important ca lumea să conștientizeze necesitatea utilizării măștii atunci când trebuie.”

Ministrul Sănătății a mai spus că aerisirea spațiilor e o soluție extrem de simplă pentru a asigura condiții optime și în siguranță privind infectarea elevilor sau a profesorilor cu coronavirus, în școli.

Ministrul Alexandru Rafila a anunțat că în ultima săptămână s-a dublat numărul de cazuri noi COVID 19, ajungându-se la aproape 15.000 de infectări, potrivit realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *