Un drum național din județul Botoșani va fi refăcut. Va fi extins de la două la patru benzi!

Un drum național, din zona Moldovei, va fi refăcut de DRDP Iași. Drumarii ieșeni vor reabilita șoseaua DN 29B între Botoșani și Dorohoi, una din cele mai circulate artere din județul vecin. Într-o primă etapă, DRDP Iași va demara servicii de expertizare tehnică a șoselei din nordul țării.

O șosea națională, din zona de nord a țării, va intra într-un proces de reabilitare. Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a demarat o procedură, privind modernizarea unei șosele din județul Botoșani. Este vorba de drumul național DN 29B care leagă municipiile Botoșani și Dorohoi, pe teritoriul satului Cătămărăști-Deal. Șoseaua se prezintă într-un stadiu avansat de degradare, investiția urmând a fi realizată în mai multe etape. Inițial, DRDP Iași a scos procedura la expertiză tehnică, după care se va trece la execuția lucrărilor.

DRDP Iași va reface un drum național din zona Moldovei

Direcția de Drumuri a scos la proiectare reabilitarea unei porțiuni din DN 29 B dintre Botoșani și Dorohoi, pe tronsonul cuprins între kilometrul 3+000 și kilometrul 6+200. Ofertele pot fi depuse până la data 26 iulie 2022, acestea urmând a fi evaluate până în cursul lunii ianuarie 2023. După finalizarea serviciilor de proiectare pe tronsonul respectiv, DRDP Iași va putea trece la o altă licitație, privind lucrările de modernizare ale drumului național DN 29B.

Dezvoltarea unei localități a blocat tot traficul din zonă

Conform proiectului cerut de DRDP Iași, drumul național DN 29 B va fi extins de la două la patru benzi, tocmai pentru fluidizarea circulației rutiere. În plus, DRDP a motivat extinderea șoselei și după dezvoltarea satului Cătămărăști-Deal, din comuna Mihai Eminescu.

„Prezenta expertiză tehnică s-a efectuat în vederea determinării soluțiilor necesare pentru creșterea numărului de benzi a drumului național, cu scopul fluidizării traficului pe sectorul de drum analizat. Circulația rutieră se desfășoară cu dificultate, din cauza trecerii de la patru la două benzi în kilometrul 3+000 și dezvoltării rapide a localității Cătămărăști-Deal”, se arată în caietul de sarcini a procedurii.

Lucrări pe un drum național între Târgu Frumos și Botoșani

În această perioadă, se desfășoară și lucrările de reabilitare a drumului național DN 28B Târgu-Frumos- Botoșani. Investiția este realizată de asocierea SC Aqua Parc SRL (lider) – SC Mavgo Holdong SRL – Vahostav SK – Trameco SA, valoarea totală a lucrării fiind de 51 de milioane de euro, drumul fiind gestionat de Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași. Drumul național DN 28B va fi modernizat și extins, de la 7 la 9 metri, cu o bandă pe fiecare sens.

Practic, platforma drumului va fi lărgită la 9 metri, fiind compusă din partea carosabilă de 7 metri, cu două benzi de 3,5 metri fiecare, și două acostamente a câte 1 metru. Acesta nu este singurul drum național din Moldova care va fi reabilitat de către DRDP Iași, scrie bzi.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *