România revine la raportarea Covid zilnică. Decizia ministerului Sănătății, în contextul creșterii cazurilor

Bilanțul Covid va fi transmis din nou zilnic, începând din 12 iulie. Reprezentanții ministerului Sănătății au anunțat că în cursul zilei de luni va fi prezentat buletinul Covid săptămânal, iar de marţi se va reveni la raportarea zilnică a cazurilor.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că, începând de marţi, 12 iulie, se revine la raportarea zilnică privind cazurile de COVID-19, la o lună după ce autoritățile au decis să raporteze săptămânal infectările noi, internările şi decesele. Potrivit reprezentanților ministerului Sănătății, în intervalul 27 iunie – 3 iulie au fost înregistrate 7.726 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. 1.307 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Rafila: Vârful noului val Covid va fi atins în august

În urmă cu câteva zile, ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila anunța că vârful acestui nou val va fi atins în august, când vom avea 10 mii de imbolnaviri pe zi. Cele mai intalnite simptome în acest nou val de îmbolnăviri sunt durerea de cap, durerile musculare şi durerea în gât. Mai puţin febră sau dificultăţile de respiraţie. Se ştie deja că protecţia oferită de vaccinuri şi de infectări precedente scade după câteva luni. De asemenea, Alexandru Rafila recomandă vaccinarea şi spune că serurile actuale protejează în faţa formelor grave de boală.

De la 1 iulie, vaccinarea Covid a trecut în responsabilitatea medicilor de familie.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat luni că în ultima săptămână s-au înregistrat 7.726 de cazuri de Covid-19. Acest bilanţ este cu 80% mai mare faţă de săptămâna anterioară, când au fost 3.974 de cazuri. Potrivit datelor prezentate luni de ministrul Sănătăţii, 7.726 de cazuri noi de CovidD-19 au fost diagnosticate în ultima săptămână, 922 de persoane fiind internate la nivel naţional, dintre care 52 de persoane sunt internate la ATI, 25 dintre acestea fiind nevaccinate. Dintre persoanele infectate în ultima săptămână, 1.307 sunt cazuri de reinfectare: ”Numărul de decese, din fericire, rămâne mic, 16 decese pe parcursul unei săptămâni”, a declarat ministrul. Conform datelor prezentate, decesele sunt în cazul a 11 bărbaţi şi cinci femei.

În ultima săptămână s-au efectuat peste 70.000 de teste pentru depistarea infecţiei Covid-19, dintre care 18.076 teste RT-TCR şi 56.678 teste rapide. Potrivit ministrului, la finalul lunii mai se înregistrau în jur de 2.000 de cazuri săptămânal, ”după care a început creşterea”, ajungându-se la o creştere de circa 80% în săptămâna 27 iunie – 3 iulie faţă de cea anterioară, potrivit observator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *