Botoșănenii mai au la dispoziție zece zile pentru recensământ. Amenzi pentru persoanele care refuză recenzarea

Mai sunt zece zile și se încheie recensămâtul, însă până acum doar 75% dintre români au completat formularul. Pentru a grăbi colectarea datelor a fost deschis și primul centru fix de recenzare, chiar în incinta Institutului Național de Statistică.

Urmează și altele, spun autoritățile care speră să ducă misiunea la final în timpul stabilit. Persoanele care vor refuza explicit recenzarea vor fi amendate.

Reprezentanții Institutului Național de Statistică spun că va fi făcută și o hartă interactivă în care vor fi trecute centrele de recenzare pe măsură ce vor fi înființate.

Între timp, continuă și recenzarea la domiciliu. În București merge greu pentru că sunt puțini recenzori.

75% din populație recenzată

75% din populație a fost recenzată până acum. Cel mai bine stau județele Botoșani și Vrancea, cu peste 90 de procente.

La polul opus sunt județele Ilfov, Timiș, iar pe ultimul loc e București. În Capitală, puțin peste 50% din populație a fost recenzată.

Recensământul ar trebui să se încheie pe 17 iulie, iar autoritățile nu au luat deocamdată în calcul o prelungire a termenului.

Amenda pentru cei care refuza să fie recenzați începe de la 1.000 de lei și ajunge până la 3.000 de lei. Deja, câteva zeci de persoane au de dat bani pentru că au refuzat să participe la recensământ, informeaza Stirile ProTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *