FOTO! Peste 60 de pompieri din județele Moldovei se întrec la Botoșani

Rapiditate, îndemânare, precizie, rezistență fizică și psihică sunt calitățile pe care le-au demonstrat participanții la etapa zonală a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situații de urgență, în prima zi a competiției.

Peste 60 de pompieri de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență Iași, Bacău, Suceava, Neamț și Botoșani au susținut, astăzi, trei din cele patru probe ale concursului, respectiv „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 m” și „Ștafeta 4 x 100 m”.
„Scara de fereastră” și „Pista cu obstacole pe 100 m” s-au desfășurat pe baza de pregătire a Detașamentului de Pompieri Dorohoi, iar „Ștafeta 4×100 m”, pe Stadionul Municipal Botoșani.

Concurenții au tratat fiecare probă cu responsabilitate, timpii obținuți fiind importanți în stabilirea clasamentului final pentru calificarea la etapa națională.

Mâine dimineață, începând cu ora 09.00, pe Stadionul Mecanex din municipiul Botoşani, se va desfășura ultima probă, „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”, informează printr-un comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

Probele sunt identice cu cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor (C.T.I.F.).

La această etapă participă, în calitate de invitat special, lotul sportiv al pompierilor din Varna, Bulgaria.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani este, în acest an, organizatorul etapei zonale a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situații de urgență.

11 dintre loturi care se vor obține cei mai buni timpi la etapele zonale vor participa la faza naţională a concursului, care se va desfăşura în luna septembrie, la Sibiu.

Obiectivul fundamental al competiției este dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, mai precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *