Doliu în învățământ! A murit o profesoară din Botoșani. „E greu să spunem în cuvinte ce a însemnat pentru familia noastră”

Învățământul botoșănean este din nou în doliu. O profesoară din județul Botoșani a murit. Este vorba despre Rodica Mafteiu, profesoară de chimie de la Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi. Aceasta a decedat din cauza unor probleme de sănătate. Cei care au cunoscut-o spun că era un profesor exemplu. De-a lungul anilor a reușit să creeze legături puternice cu elevii săi și chiar dacă nu le mai era profesor, le devenise multor prieten.

Foștii elevi vorbesc despre ea ca fiind profesorul la care găseai întotdeauna înțelegere, își preda materia cu entuziasm și găsea tot felul de metode pentru a se asigura că niciunul dintre elevul ei nu pleacă din liceu „ca gâsca prin apă”.

„Colectivul Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi anunță cu profundă tristețe trecerea la cele veșnice a doamnei profesor Mafteiu Rodica. Suntem alături de familia îndurerată. Dumnezeu să o ierte!”, este mesajul transmis de colegii acesteia.

„S-a stins o ființă dragă lăsând în urmă durere și tristețe, un mare “OM” – Doamna Rodica Mafteiu! E greu să spunem in cuvinte ce a însemnat pentru familia noastră. Suntem alături de familie… Sincere condoleanțe!”, este mesajul transmis de Taia Axa.

Am fost eleva in prima ei clasa speciala de chimie. Am revenit din facultate si am tinut legatura constant cu cea care m-a sustinut totdeauna. În ultimii ani rolul se inversase. Acum, am ajuns doar sa ma inclin, sa scot palaria in fata celei care imi devenise o tovarasa de vorba buna”, spune Suzana Haivas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *