FOTO Autospecială de stingere nouă pentru ISU Botoșani. Are capacitatea de 10.000 litri de apă!

Zece autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 de litri de apă au fost recepționate, joi, și vor fi repartizate inspectoratelor pentru situații de urgență din județele Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Buzău, Giurgiu, Neamț, Teleorman, Sălaj și Suceava.

Reamintim faptul că în urmă cu o lună, în data de 09 iunie a.c., alte 10 astfel de autospeciale au completat parcul auto al inspectoratului general. Acest tip de tehnică de intervenție face parte din totalul celor 200 de autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 de litri care vor fi achiziționate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020.

Autospecialele sunt destinate intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

Totodată, alte 10 autospeciale de acest tip vor intra în dotarea inspectoratelor pentru situații de urgență în perioada imediat următoare.

O analiză realizată la nivelul IGSU arată faptul că peste 50% dintre autospecialele utilizate pentru stingerea incendiilor au o vechime mai mare de 10 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *