Competiție între pompierii din Moldova, la Botoșani

Pompierii din Moldova își vor testa abilitățile sportive, rezistența psihică și lucrul în echipă în cadrul etapei zonale a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.
Organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, competiția se va desfășura în perioada 06 – 08 iulie a.c..

Timp de două zile, salvatori de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele Suceava, Iaşi, Neamţ, Bacău şi Botoşani se vor confruntă în patru probe, respectiv „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 m”, „Ștafeta 4 x 100 m” şi „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.

Probele sunt identice cu cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor (C.T.I.F.).

”În această după-amiază, a avut loc ședința tehnică și omologarea accesoriilor și materialelor. Joi dimineață, la baza de pregătire din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, concurenții vor susține primele două probe, respectiv „Scara de fereastră” și „Pista cu obstacole pe 100 de metri”, informează printr-un comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

Tot mâine, începând cu ora 19.00, pe Stadionul Municipal Botoșani, se va desfășura a treia probă – „Ștafeta 4×100 m”. Ultima probă, „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”, se va derula vineri dimineață, începând cu ora 09.00, pe Stadionul Mecanex din municipiul Botoşani.
Loturile care se vor clasa pe primele 11 locuri la fazele zonale vor participa la etapa naţională a concursului, care se va desfăşura luna septembrie, la Sibiu.
Obiectivul fundamental al competiției este dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă. La această etapă va participa, în calitate de invitat special, lotul sportiv al pompierilor din Varna, Bulgaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *