Comunicat de presă PNL: Noi măsuri pentru oameni și companii adoptate de Guvernul Ciucă

Guvernul României, condus de liberalul Nicolae Ciucă, continuă să protejeze românii de creșterile de prețuri, așa cum și-a asumat în pachetul Sprijin pentru România, și i-a măsuri care stimulează economia. Creșterea prețurilor la produse de bază, carburanți și energie ar fi fost și mai acut resimțită în lipsa intervenției Guvernului, care a introdus măsuri de compensare și stabilizare a prețului la energie electrică și gaze naturale. Împreună cu mediul privat și-a asumat reducerea prețului la benzină și motorină și eliminarea acțiunilor speculative din piața carburanților.

Mediul privat a fost încurajat să mențină locurile de muncă și să creeze altele noi pentru a înlătura riscul șomajului. Guvernul a crescut salariul minim pe economie și a acordat facilități antreprenorilor să facă încă o majorare, oferind facilitatea suspendării impozitului și contribuțiilor.

Guvernul României, condus de liberalul Nicolae Ciucă, este Guvernul care a alocat cel mai mare buget de investiții din ultimii 32 de ani, a crescut absorbția fondurilor europene cu 7% și pregătește mobilizarea a peste 90 de miliarde de euro fonduri europene.

Au fost finalizate toate documentele necesare care vor permite României să beneficieze în următorii ani de peste 44 de miliarde de euro fonduri europene, prin Politica de Coeziune. Înseamnă finanțări generoase pentru transport si infrastructură, investiții în comunitățile locale care să îmbunătățească viața oamenilor și, pentru prima dată, un program operațional dedicat îmbunătățirii sistemului de sănătate.

Totodată, se introduc treptat măsuri care sunt parte a reformelor pe care acest guvern și le-a asumat, printer care reforma sistemului de pensii și reforma administrației publice. Sunt puncte cheie în PNRR și vor demara în perioada următoare. Avem nevoie de un sistem de pensii echitabil, bazat pe contributivitate și avem nevoie de un aparat administrativ mai suplu și mai eficient.

PNL a reușit să impună păstrarea cotei unice, pentru că țara are nevoie acum de stabilitate fiscală, de investiții, de repornire a motoarelor economiei. Este singura cale de redresare, singura care va funcționa pe termen lung.

PNL a reușit, de asemenea, evitarea suprataxării, precum și introducerea unei taxe de solidaritate pentru companii. Partidul Național Liberal nu susține și nu va gira nicio măsură care să sufoce antreprenoriatul, mediul de afaceri. Nu vom sufoca mediul de afaceri și nu vom aplica măsuri ale căror consecințe vor fi creșterea prețurilor, tăieri de salarii, pierderea locurilor de muncă.

PNL susține cu fermitate toate măsurile de dezvoltare a antreprenorilor locali și a capitalului românesc, dar si menținerea României ca destinație atractivă pentru investitorii străini.

Păstrarea cotei unice de impozitare, a schemelor de ajutor de stat și accesul la finanțare asigură mediul necesar dezvoltării investițiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *