FOTO O mamă cu doi copilași, din Botoșani, au rămas fără casă în urma unui incendiu. „Ieşea fum de peste tot, de sub acoperiș și pe lângă geamuri”

O mamă cu doi copilași din județul Botoșani are nevoie de ajutor după ce casa în care locuiau cu chirie a fost mistuită de un incendiu. Matei, un băiețel de patru ani, și Medeea, de numai cinci luni, din localitatea Pomârla, stau acum împreună cu mama lor, Georgiana, de 26 de ani, dar și sora mamei, la locuința unui pompieri care i-a salvat din incendiu.

În urmă cu o săptămână, casa a ars de la un scurtcircuit la o priză veche. Au pierdut tot ce aveau, inclusiv lucrurile copilașilor, jucăriile, hăinuțe, tot. Nu vor putea sta la nesfârșit în casa vecinului pompier și au mare nevoie de materiale de construcții pentru refacerea acoperișului: lemn și tablă, apoi pietriș, ciment, gleturi, parchet și geamuri/uși, tot ce este necesar pentru refacerea căsuței.

Bunicii copilașilor sunt plecați din luna mai în Germania, la muncă, deoarece doreau să cumpere casa care a ars în incendiu, fiind închiriată și locuiau cu toții.

„Au mare nevoie de voi oameni cu suflet mare deoarece tot ce au ei agonisit nu le ajunge și când se vor întoarce acasă riscă sa nu aibe unde locui și sa rămână pe drumuri. Sunt pricepuți, oameni muncitori, pot face ei reparațiile necesare dar nu au cu ce. Ca un blestem mama copilasilor Georgiana poarta pe brate cicatrici vechi din alte două incendii care au fost acoperite parțial cu tatuaje în încercarea de a le ascunde. Se pare ca focul a urmărit-o din nou și de data aceasta, dar au scăpat nevătămați cu toți”, povestește Simona Elena Suhan, cea care a declarat o campanie pentru a ajuta familia respectivă.

Georgiana povestește că focul a distrus acoperișul, iar fumul a intrat în toate camerele.

„Nu era nimeni în casă. Fetița dormea în căruț, afară. Matei se juca cu copiii în curte, iar eu coseam iarba în jurul casei. Ieşea fum de peste tot, de sub acoperiș și pe lângă geamuri. M-am panicat și am strigat după ajutor. Am sărit repede să scoatem butelia care fasia de gaze, și noroc cu vecinul nostru pompier care și-a riscat viata sa o scoată afara din casa acoperind-o cu ceva rapid ca urma o explozie”, povestește Georgiana.

Cu lacrimi în ochi, Georgiana spune că deocamdată stă la vecinul pompier care i-a salvat, dar când părinții ei se vor întoarce acasă nu știe unde vor sta.

„Suntem 4 persoane într-o anexă în curtea domnului Sârbu, copilașii sunt bine îngrijiți acum, dar dacă va veni mami și tați din Germania nu știu ce vom face”, spune femeia.

Au nevoie mare de materiale de construcție pentru refacerea căsuței, alimente, haine damă mărimea S-M, hăinuțe pentru băietel  de 4 ani și de fetită de  5 luni plus Pampers mărimea 3.

O puteți contacta direct pe mama copilașilor Olaru Georgiana la numărul de telefon :+40755935188 sau puteți merge la ei la Pomarla. Dacă nu puteți ajunge direct, puteți lua legătura cu Simona Elena pentru a găsi o soluție: 0040757139794 Simona Elena.

Donează în conturile Asociației Umanitare Simona Elena și Voluntarii deschis la Banca Transilvania:

RO06BTRLRONCRT0587762901 RON si

RO53BTRLEURCRT0587762901 EURO

RO11BTRLGBPCRT0587762901 LIRE

SWIFT: BTRLRO22

Cu mențiunea Matei și Medea

La detalii plata alta tara/transfer bancar va sunt necesare datele:strada Aleea Pinului nr. 1 Dorohoi,Cod poștal 715200

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *