Prima serie de soldați profesioniști va participa la misiuni de salvare, anunță ISU Botoșani

foto arhiva

Cei 24 de soldați profesioniști vor participa, începând de mâine, la misiunile de salvare, după ce au finalizat perioada de instruire, informează printr-un comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

Potrivit sursei citate, timp de 13 săptămâni au participat la cursurile de formare în cadrul cărora au desfășurat activități de instruire specifice pregătirii militare generale, și-au însușit cunoștințe teoretice în domeniul situațiilor de urgență și și-au format deprinderi practice, astfel încât să fie pregătiți pentru intervenție.

În urma parcurgerii programelor de formare profesională inițială, aceștia au fost evaluați atât teoretic, cât și practic. Toți au fost declarați admiși și au fost repartizați la subunitățile de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani.

Aceasta este prima serie de soldați profesioniști, admiși în urma promovării concursurilor de recrutare la ISU Botoșani. Cei 24 au depus jurământul militar pe 2 mai a.c..

Vă reamintim că, ISU Botoșani a scos la concurs alte 39 de posturi de soldați profesioniști. Mai multe detalii găsiți accesând următorul link:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *