Trei botoșăneni care vindeau țigări de contrabandă în Piața Centrală, amendați de jandarmi

Trei vânzători de țigări de contrabandă au fost sancționați de jandarmi la sfârșitul săptămânii trecute, în urma unor controale executate în Piața Centrală din municipiul Botoșani.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul Județean de Jandarmi, cei trei au rămas fără cele 151 de pachete de țigări de proveniență extracomunitară pe care le ofereau trecătorilor și au fost amendați conform prevederilor Codului Fiscal.

Deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a unei cantități mai mici de 10000 de țigarete, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 20000 de lei la 100000 de lei, precum și cu confiscarea pachetelor de țigări.

Începând cu data de 17 iunie 2022, constatarea și sancționarea acestei fapte se face și de către ofițerii și subofițerii din cadrul Jandarmeriei Române, în urma întrării în vigoare a Ordonanței de Urgență nr.85 privind modificarea și completarea unor acte normative din domeniul fiscal și vamal. Tot potrivit noilor modificări ale Codului Fiscal, săvârșirea de mai multe ori, în decursul unui an calendaristic, a acestei fapte constituie infracțiune, dacă prin cumulare se depășește limita cantitativă de 10000 de țigarete, vânzătorii fiind pasibili de pedeapsa cu închisoare de la 2 ani la 7 ani în cazul în care vor fi găsiți vinovați”, precizează IJJ Botoșani

One thought on “Trei botoșăneni care vindeau țigări de contrabandă în Piața Centrală, amendați de jandarmi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *