Un tată din Botoșani și-a agresat sexual fiica timp de cinci ani. Botoșăneanul și-a aflat peseapda definitivă!

Un bărbat din Botoșani a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Suceava, după ce și-a agresat sexual, timp de cinci ani, propria fiică. Botoșăneanul, acum în vârstă de 44 de ani, a făcut gesturi cu conotație sexuală într-o perioadă în care fiica sa avea vârsta între 9 și 14 ani, iar instanța din Suceava l-a condamnat la cinci ani și opt luni de închisoare.

Bărbatul se numește Marcel Gugoașă și este din comuna Bălușeni. Agresiunea sexuală a tatălui asupra ei s-a produs în perioada 2013- 2018. Practic, susțin surse judiciare, tatăl, care este dintr-o comună de la marginea municipiului Botoșani, obișnuia să își pipăie în mod constant copilul.

Bărbatul a primit și interdicția ca, după ce va ieși din închisoare, să se apropie la mai puțin de 200 de metri de fiica sa, timp de trei ani.

Solutia pe scurt:

În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoriei Botoşani împotriva sentinței penale nr. 409 din data de 15.04.2022 a Judecătoriei Botoşani. Desființează, în parte, sentința penală nr. 409 din data de 15.04.2022 a Judecătoriei Botoşani și, rejudecând: Condamnă inculpatul Gugoaşă Marcel la pedeapsa de 5 ani și 8 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de „agresiune sexuală” în formă continuată, prev. de art. 219 alin.(1), alin. (2) lit. a, b şi c din Codul penal, cu aplicarea art. 35 din Codul penal şi art. 5 alin. 1 C. penal. În baza art. 67 alin. 2 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, e, f, n Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, drepturile părintești, dreptul de a fi tutore sau curator, dreptul de a comunica cu persoana vătămată minoră Anonimizat ori de se apropia de aceasta la o distanţă mai mică de 200 de metri pe o durată de 3 (trei) ani, după executarea pedepsei închisorii, conform art. 68 lit. c Cod penal.
În baza art. 65 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, b, e, f, n Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptului de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, drepturilor părintești, dreptul de a fi tutore sau curator, dreptul de a comunica cu persoana vătămată Anonimizat ori de se apropia de aceasta la o distanţă mai mică de 200 de metri. În baza art. 422 Cod procedură penală în referire la art. 72 alin. 1 Cod penal, deduce în continuare din pedeapsa aplicată inculpatului Gugoaşă Marcel perioada arestării preventive de la 15.04.2022 la zi

O femeie dintr-o comună din Botoșani a ajuns la spital după ce a luat foc în cotețul de păsări

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *