Tribunalul Botoșani a decis insolvența firmei Jade Fashion SRL. Instanța a numit un administrator judiciar

insolventa, stiri, botosaniSocietatea comercială Jade Fashion SRL Botoșani, care deține o fabrică de confecții în Zona industrială a municipiului Botoșani, lângă Poliția Rutieră, a intrat în insolvență. Tribunalul Botoșani a dispus, luni, declanșarea procedurii de insolvență în cazul firmei respectiv, admițând, astfel propunerea făcută de administratorul societății, Oana Petronela Andrei.

Instanța a numit ca administrator judiciar pe Alina Rusu, cea care va inventaria bunurile Jade Fashion și va face „un raport asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la apariţia stării de insolvenţă a debitoarei, cu menţionarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă”.

Admite cererea formulată de debitoarea soc. Jade Fashion SRL, având ca obiect deschiderea procedurii generale a insolvenţei. În temeiul art. 71 rap. la art. 38 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, Deschide procedura generală de insolvenţă împotriva debitoarei soc. Jade Fashion SRL. În temeiul art.73 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, Desemnează administrator judiciar provizoriu practicianul în insolvenţă CII Rusu Alina, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 din lege, cu un onorariu provizoriu în cuantum de 1.000 lei. Stabileşte în sarcina debitoarei obligaţia de a depune la dosarul cauzei actele şi informaţiile prevăzute de art. 67 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, în termen de 10 zile de la deschiderea procedurii. Stabileşte în sarcina debitoarei obligaţia de a pune la dispoziţia administratorului judiciar toate documentele informaţiile cerute cu privire la activitatea și averea debitoarei, precum şi lista cuprinzând plăţile efectuate în ultimele 6 luni anterioare deschiderii procedurii şi transferurilor patrimoniale efectuate în cei 2 ani anteriori deschiderii procedurii. În temeiul art. 101 alin.1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, Dispune ca administratorul judiciar să efectueze, în termen de 60 de zile de la data deschiderii procedurii, inventarierea bunurilor din averea debitoarei, luând măsuri pentru îndeplinirea, acolo unde este cazul, a formalităților de publicitate prevăzute de art. 101 alin.2 din Legea nr. 85/2014. Stabileşte în sarcina administratorului judiciar obligaţia de a depune la dosar un raport asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la apariţia stării de insolvenţă a debitoarei, cu menţionarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă, până la data de 12.08.2022. Stabileşte în sarcina administratorului judiciar obligaţia de a depune la dosar un raport prin care să propună fie intrarea debitoarei în faliment în procedura simplificată, fie continuarea perioadei de observaţie din procedura generală, cu menţionarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă, până la data de 22.07.2022”, se arată în decizia instanței.

Jade Fashion SRL are ca obiect principal de activitate fabricarea articolelor de voiaj si marochinarie și a articolelor de harnasament, devenind cunoscută în special pentru vestimentația produsă pentru animalele de companie. Firma din Botoșani a avut, în 2021, o cifră de afaceri de peste 2,2 milioane de lei, terminând anul financiar cu profit. Numărul de angajați al societății era,  anul trecut, de 60.

Tribunalul Botoșani a fixat termenul limită pentru depunerea creanţelor la 18 august 2022.

Made in Botoșani! Pensiune într-o localitate fără turiști. Investiția, finanțată din bani publici

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *