FOTO! Întâlnire româno-ucraineană la Punctul de Trecere a Frontierei de la Racovăț. Se fac demersuri pentru deschiderea vămii

Autoritățile județului Botoșani s-au întâlnit astăzi, cu autoritățile ucrainene, la Punctul de Trecere a Frontierei de la Racovăț.

Sorin Cornilă, prefectul județul Botoșani, Gheorghe Moldovan, prefectul județul Suceava, Gheorghe Flutur, președintele Consiliul Județean Suceava, Doina Federovici, președintele Consiliul Județean Botoșani, Lucian Calmus, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ovidiu Laicu, director general la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, Alexandru Dudu, director general Autoritatea Vamală Română, Radu Pipa, director general adjunct, CNCF CFR SA, cms. Marius Vizitiu, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Sorin Haraboiu, supervisor Autoritatea Vamală Română au făcut parte din delegația română.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei de la Racovăț, pentru autoturisme și camioane până în 7,5 tone. În primă fază, pe aici vor trece camioane goale și cisterne cu combustibil. În paralel vor demara lucrările de modernizare necesare pentru controlul vamal al camioanelor.

Am stabilit astăzi următoarele etape și pași necesari pentru deschiderea acestui Punct de Trecere a Frontierei. Este vorba și despre infrastructura rutieră, despre procedurile de avizare, nu doar de dotările necesare pentru Poliția de Frontieră și Vamă. Pentru Botoșani, deschiderea acestui PTF reprezintă o oportunitate de dezvoltare economică.”, a declarat prefectul județului Sorin Cornilă.

2 thoughts on “FOTO! Întâlnire româno-ucraineană la Punctul de Trecere a Frontierei de la Racovăț. Se fac demersuri pentru deschiderea vămii

  1. 15 ani vama Racovat a fost inchisa. O firma de constructii din Bacau nu a putut termina lucrarea care s-a oprit multi ani. A fost dezinteres mare din partea noastra de la Bucuresti. Pan a facem noi ceva copii devin maturi si maturii capata barba alba.

  2. Câtă abureală și vrăjeală te doare mintea. De importanta strategica….auzi la ei..după atâția ani de când e închis racovat…acu s-au trezit. Ce caută fluturas acolo? Să fie sigur că nu pierde partea leului daca și când se va deschide racovat…și intră în renovare Siret? Racovat nu s-a deschis și nu a fost interes sa se deschidă datorita fluturașului penal cu interese majore la Siret. Cornelus asta cu privirea aia de vițel pe foile alea…de râsul plânsul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *