Doi șoferi din Botoșani, prinși drogați la volan. Unul a încercat să fugă când a văzut Poliția

Doi șoferi din municipiul Botoșani au fost prinși drogați la volan. Este vorba despre un tânăr de 31 de ani și unul de 30 de ani. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Botoșani, la data de 2 iulie 2022, polițiștii din cadrul Biroului Rutier în timp ce se aflau pe Calea  Națională, acționând în cadrul raziei organizată pentru prevenirea accidentelor rutiere care au ca principală cauză consumul de alcool și droguri, la volan, au observat un autoturism, al cărui conducător auto a frânat brusc și a schimbat direcția de mers, apoi a oprit autovehiculul, a părăsit locul șoferului și a încercat să fugă, însă a fost prins și imobilizat de către polițiștii rutieri.

A fost stabilită identitatea acestuia, în persoana unui tânăr de 31 de ani, din municipiul Botoșani, ulterior, a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru substanța Canabis.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul pe care îl conducea avea autorizația de circulație provizorie expirată din luna ianuarie 2022. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influența substanțelor psihoactive și conducere a unui autovehicul neînmatriculat”, precizează IJP Botoșani.

A doua zi, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control pe strada Sarmisegetuza, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un tânăr de 30 de ani, din aceeași localitate.

„Întrucât acesta avea un comportament suspect, a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru substanța Canabis. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive”, precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *