Pompier botoșănean dat exemplu de Ministerul Afacerilor Interne. A salvat casa unei femei cu doi copii de la explozie, apoi a făcut un gest demn de toată lauda

Un pompier botoșănean a fost dat drept exemplu pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne. Cristian a salvat casa unei femei cu doi copii de la explozie, iar pentru că locuința acesteia fusese distrusă de incendiu, s-a oferit să o cazeze cu tot cu copii în casa sa până la renovare.

Iată postarea de pe pagina MAI:

Ieri după-amiază, Cristian tocmai ce ieșise în curtea casei când doar după câteva minte, a auzit mai multe voci, dintr-o curte vecină, care strigau după ajutor.

Imediat și-a dat seama că este vorba despre un incendiu. A ieșit imediat din curte și a alergat spre locuința vecină cuprinsă de flăcări.

– Vă rog ajutor! Ne arde casa! striga o tânără

– Ați sunat la 112?

– Am sunat eu! Ajung imediat! i-a răspuns o vecină.

-Sunt persoane înăuntru?

-Nu, nu! Eu, cei doi copii ai mei și sora mea eram afară când a izbucnit incendiul. Vă rog din suflet să ne ajutați! Asta e casa părinților mei. E tot ce au, i-a răspuns tânăra plângând.

-Arde butelia! Arde butelia! a strigat un alt vecin.

-Trebuie stinsă imediat. Vreau o cârpă umedă o voi scoate eu afară! Trebuie eliminat orice pericol de explozie. Aveți încredere în mine. Știu ce vorbesc, sunt pompier!

Flăcările se extindeau, dar Cristian, sigur pe el, a știut exact ce mișcări trebuie să facă pentru a scoate butelia, în siguranță, din încăpere. În doar câteva secunde, la fața locului au ajuns și colegii lui. După ce incendiul a fost stins în totalitate, Cristian s-a apropiat din nou de tânăra mamă.

-Vă rog din suflet să acceptați să stați la mine acasă, până veți avea posibilitatea să renovați locuința! Sunt tată și nu pot rămâne indiferent.

– Păi, aveți loc pentru noi toți?

– Găsim și loc și ce mai aveți nevoie. Ușor, ușor o să vă ajutăm să vă reparați casa! Oameni suntem!

Ieri, patru oameni au fost în pericol, dar datorită lui Cristi totul s-a terminat fără victime! Îți mulțumim, Cristi, pentru cum ai acționat, dar și pentru că nu ai rămas indiferent față de drama acelor oameni. Cristian Sârbu este pompier la Detașamentului Dorohoi, de 16 ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *