Tânără din Botoșani cu media 10 la Bacalaureat: Aș schimba sistemul de evaluare din învățământ. E demoralizator

Cezara Iurea, tânăra din Botoșani cu media 10 la Bacalaureat, este nemulțumită de sistemul de evaluare din învățământul românesc, dar și de programa foarte încărcată, în special pentru elevii de liceu. Tânăra, care a absolvit Colegiul Național „Mihai Eminescu” susține că unii elevi pun foarte multă presiune pe ei pentru a obține o notă foarte bună.

„Sunt câteva lucruri pe care le-aș schimba în sistemul de învățământ, cum ar fi sistemul de evaluare, care mi se pare destul de demoralizator, mai ales pentru majoritatea elevilor care pun foarte multă presiune pe ei pentru a lua o notă foarte bună, pentru că până la urmă acea notă, acel calificativ le definește viitorul, cumva le valorifică viitorul. Aș schimba și programa școlară, care mi se pare foarte încărcată, mai ales la liceu. Începând cu clasa a IX-a mi s-ar părea mult mai potrivit să studiez doar disciplinele specifice profilului ales”, a declarat, pentru Antena3, Cezara Iurea.

Gemenele Andreea și Cezara Iurea au luat amândouă media 10 la Bacalaureat. Pe viitor, amândouă își studieze în domeniul informaticii, așa cum au precizat recent pentru BotosaniNews.ro.

Frumoase și deștepte! Gemenele de la „Eminescu” cu media 10 la Bacalaureat. „Mereu am muncit pentru mine, pentru a înțelege cât mai multe lucruri utile, nu pentru note”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *