Site-urile ilegale de jocuri de noroc din Marea Britanie sunt în creștere

Ideea că o piață legală a jocurilor de noroc excesiv de restrictivă ar duce la o creștere a activității ilegale nu este una nouă. Iar operatorii profită de acest lucru pentru încerca să preseze guverne precum cel al Marii Britanii sa fie mai relaxați cu masurile de reglementare în plin proces de legiferare.

Michael Dugher, șeful Betting and Gaming Council avertizează că industria jocurilor de noroc legale din Marea Britanie va vedea o scădere pe măsură ce guvernul va introduce mai multe restricții.

Noile date conform unui studiu făcut de membrii ai industriei arată că interzicerea promoțiilor, inclusiv a pariurilor gratuite, ar conduce aproape o treime dintre jucători la piața neagră. În plus, industria curselor de cai ar putea fi privată de milioane de dolari, eveniment in urma căruia s-ar putea prăbuși.

Faptele vorbesc

Activiștii care fac parte din campaniile împotriva jocurilor de noroc cer ca Regatul Unit să interzică promoțiile începând cu reformele viitoare ale Legii privind jocurile de noroc. Asta în ciuda faptului că 69% dintre clienți cred că ar trebui să li se permită să facă ce vor.

Betting and Gaming Council (BGC) evidențiază un sondaj recent efectuat de YouGov pentru a pune degetul pe pulsul consumatorului. Pe lângă sprijinul copleșitor pentru promoții, 63% au spus că promoțiile sunt o parte valoroasă a hobby-ului lor.

Nu este surprinzător că aproape o treime dintre respondenți (28%) au declarat că ar lua în considerare pariurile pe piața neagră dacă miniștri ignoră popularitatea promoțiilor și le impun o interdicție strictă. În plus, BGC subliniază că industria curselor de cai ar pierde în jur de 5 milioane de lire sterline (6,13 milioane de dolari) pe an. Aceasta ar fi o „dublă lovitură” pentru industrie.

Conform sondajului, interdicțiile generale ale ofertelor ar fi anti-pari și ar degrada grav experiența clientului, pedepsind majoritatea covârșitoare a pariorilor care pariază în siguranță. Jocurile de noroc problematice au o prevalență de 0,2%.

„Imaginează-ți revolta dacă supermarketurile ar fi forțate să interzică ofertele și promoțiile pentru bere și vin? Nu vedem nicio diferență în industria noastră”, a declarat Michael Dugher, CEO al Consiliului de pariuri și jocuri.

În regimul actual, care a dus la o scădere cu 50% a dependenței de jocuri de noroc, jucătorii trebuie să ceară oferte promoționale atunci când își deschid un cont. În plus, pot înceta să le mai primească la discreția lor.

Dacă o treime din populația amatoare de jocuri de noroc se mută în afara legalității, economia Regatului Unit ar fi lovită masiv. Industria jocurilor de noroc oferă 119.000 de locuri de muncă și 4,4 miliarde de lire sterline (5,39 miliarde de dolari) în venituri fiscale în fiecare an.

Operatorii depășesc limitele

BGC este de acord că diverse controale sunt un lucru bun, dar subliniază că este necesară o „abordare bazată pe dovezi a reformei jocurilor de noroc”. Conform organizației menite să reprezinte interesele industriei, dovezile nu susțin schimbări radicale care ar avea un impact asupra întregii industrii. În schimb, orice modificare ar trebui să vizeze jucătorii vulnerabili, și nu marea majoritate a oamenilor care joacă în siguranță.

În plus, BGC afirmă că guvernul nu ar trebui să aibă niciun cuvânt de spus în ceea ce privește modul în care oamenii își cheltuiesc banii. Reforma viitoare a jocurilor de noroc ar putea limita modul în care consumatorii își cheltuiesc venitul disponibil, limitând cheltuielile pentru activitățile de jocuri de noroc.

Prin sponsorizare, drepturi media, taxe și taxe, industria reglementată a jocurilor de noroc și a pariurilor contribuie anual cu aproximativ 350 de milioane de lire sterline (429,48 milioane de dolari SUA) în fiecare an la cursele de cai din Marea Britanie. În timpul pandemiei, această finanțare a fost crucială. Cu toate acestea, noile măsuri ale guvernului, pe care le va prezenta în săptămânile următoare, pot avea un impact negativ asupra acestor venituri.

Joacă la cazinoul online din România cu cele mai bune oferte: https://www.princesscasino.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *