FOTO Apă dusă de pompierii voluntari pentru populația din patru comune din Botoșani. Meteorologii anunță temperaturi de foc!

Temperaturi de foc în județul Botoșani începând de joi și până vineri, 1 iulie. La nivelul județului Botoșani, prefectul Sorin Cornilă, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, a dispus punerea în aplicare a Planului de măsuri de prevenire și reducere a riscului de manifestare a situațiilor de urgență pe perioada sezonului estival (secetă și caniculă). Astfel, la nivelul unităților administrativ – teritoriale au fost înființate puncte de acordare a asistenței medicale de urgență și de distribuire a apei potabile.

Totodată, a fost informată populația cu privire la măsurile ce se impun a fi luate pe timpul caniculei și secetei și au fost identificate persoanele vulnerabile.

La nivelul comunelor Drăgușeni, Văculești, Sulița și Cristești, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au transportat, cu autospecialele din dotare, apă menajeră pentru populație.

Județul nostru se află sub alertă Cod Portocaliu de caniculă. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între 36 şi 38 de grade.

Cum să faceți față căldurii?

✔️ ️beți suficientă apă pentru a vă hidrata;

✔️purtați pălării de soare, haine lejere de culori deschise;

✔️evitați, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare;

✔️️ consumați fructe și legume proaspete;

✔️ ️păstraţi legătura cu persoanele în vârstă din familia

dumneavoastră, interesați-vă de starea de sănătate

a acestora şi oferiţi-le asistenţă la nevoie;

✔️ ️nu lăsați copiii sau animalele singuri / singure în

autoturisme;

✔️ ️alternați perioadele de lucru cu cele de repaus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com