Gospodărie din județul Botoșani, incendiată de o fetiță de 5 ani. Focul s-a extins la o clădire și la o anexă din vecinătate, fiind mistuite mai multe păsări și doi porci

foto arhiva

Incendiu puternic într-o gospodărie din județul Botoșani, cu pagube materiale importante. S-a întâmplat, marți, în localitatea Todireni, acolo unde o fetiță, în vârstă de 5 ani, s-a jucat cu chibriturile și a incendiat furajele de lângă un adăpost de animale. Flăcările s-au extins cu repeziciune la clădire, dar și la o altă anexă din gospodăria vecinilor.

”Chemați în ajutor, pompierii militari de la Garda de Intervenție Trușești, dar și pompierii voluntari din comunele Todireni și Albești, au intervenit pentru stingerea incendiului cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, mai bine de două ore. În incendiu au pierit doi porci și 28 de păsări”, a declarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani.

Marți, în mai puțin de șase ore, pe raza județului Botoșani s-au produs cinci incendii. Botoșani, Prăjeni, Păltiniș Corlăteni și Todireni sunt localitățile unde au avut loc aceste evenimente, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

La Prăjeni, Păltiniș și Corlăteni, incendiile nu s-au soldat cu pagube materiale. A ars vegetația uscată de pe 23 de hectare. Pompierii au depus un efort deosebit pentru a opri propagarea flăcărilor.

La Botoșani, din cauza suprasolicitării instalației electrice, s-a aprins izolația unui cablu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *